lauantai 20. syyskuuta 2014

Koko Suomi leipoo

Mä tykkään leipoa ja useen leivon jotaki uutta. On mulla kestoreseptiäki tiätysti, mutta aina on kiva vähä kokeella. Torstaina alakas uus kausi "Koko Suomi leipoo"-ohojelmasta ja vahtasin sitä sitte silimä kovana. Ommuuten aika tuskaasta vaharata inspiraation kouris jotaki ohojelmaa ku tekis miäli kans leipoa, ja HETI! Värkkiä ei kumminkaa ollu, jotta eihä se sitte auttanu ku lingata perijantaihi. Ohojelmas tehtihin kaffikakkuja ja vaahterasiirappikakku kuullosti niin maukkahalta, jotta sitä piti kokeella. En oo viälä maistanu, mutta tämännäköönen siitä tuli.


Meinaan tarijoolla sitä tänä päivänä viarahille, jotta olis paree olla hyvää.
Resepti on Maikkarin sivuulla, mutta ku ei ikänä tiärä koska niihiki joku hakkeri hyäkkää, niin paan sen ny tähänki.

Pohja:

200 g margariinia
2 dl sokeria
Vaniljatankoa myllystä muutama hyppysellinen
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 onnellisen kanan munaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
hyppysellinen sormisuolaa

Ruokokidesokeriseos:

25 g margariinia
1 ½ dl ruokokidesokeria
2 tl kanelia
1 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen sormisuolaa

Kuorrute:

Vaahterasiirappia
Tomusokeria

Koristelu:

Mantelirouhe
Ananaskirsikoita
Vatkaa margariini, sokeri ja vanilliinisokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen rivakasti vatkaten. Lisää maustamaton tuorejuusto hyvin sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada vähissä määrin joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Valmista ruokokidesokeriseos sekoittamalla huoneenlämpöinen margariini muihin aineisiin, nypi kevyesti. Kaada puolet kakkutaikinasta vuokaan ja ripottele ruokokidesokeriseos päälle. Kaada loppu kakkutaikina vuokaan päällimmäiseksi. Sekoita haarukalla niin, että kaikki menevät sekaisin ja paista uunin alatasolla 180°c:ssa noin 50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ja tee kuorrute sekoittamalla vaahterasiirappi siivilöityyn tomusokeriin.  Kaada kakun päälle ja koristele mantelirouheella ja ananas-kirsikoilla. Nami!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva ku kävit ja viälä kivee jos jätät puukstaavis! :)
Kiitos kommentiista!