Meinaan tarijoolla sitä tänä päivänä viarahille, jotta olis paree olla hyvää.
Resepti on Maikkarin sivuulla, mutta ku ei ikänä tiärä koska niihiki joku hakkeri hyäkkää, niin paan sen ny tähänki.
Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
Vaniljatankoa myllystä muutama hyppysellinen
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 onnellisen kanan munaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
hyppysellinen sormisuolaa
2 dl sokeria
Vaniljatankoa myllystä muutama hyppysellinen
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 onnellisen kanan munaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
hyppysellinen sormisuolaa
Ruokokidesokeriseos:
25 g margariinia
1 ½ dl ruokokidesokeria
2 tl kanelia
1 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen sormisuolaa
1 ½ dl ruokokidesokeria
2 tl kanelia
1 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen sormisuolaa
Kuorrute:
Vaahterasiirappia
Tomusokeria
Tomusokeria
Koristelu:
Mantelirouhe
Ananaskirsikoita
Ananaskirsikoita
Vatkaa margariini, sokeri ja vanilliinisokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen rivakasti vatkaten. Lisää maustamaton tuorejuusto hyvin sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada vähissä määrin joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Valmista ruokokidesokeriseos sekoittamalla huoneenlämpöinen margariini muihin aineisiin, nypi kevyesti. Kaada puolet kakkutaikinasta vuokaan ja ripottele ruokokidesokeriseos päälle. Kaada loppu kakkutaikina vuokaan päällimmäiseksi. Sekoita haarukalla niin, että kaikki menevät sekaisin ja paista uunin alatasolla 180°c:ssa noin 50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ja tee kuorrute sekoittamalla vaahterasiirappi siivilöityyn tomusokeriin. Kaada kakun päälle ja koristele mantelirouheella ja ananas-kirsikoilla. Nami!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva ku kävit ja viälä kivee jos jätät puukstaavis! :)
Kiitos kommentiista!